KLAAR VOOR DE TOEKOMST

 

Sinds 2015 maakt Soetaert deel uit van het bagger- offshore en bouwbedrijf Jan De Nul Group. Grote uitdagende en internationale projecten dienen zich aan.  De samenwerking met de civiele en zelfs baggerafdeling van de wereldspeler waar wij nu deel van uitmaken, liet niet op zich wachten.

Onze knowhow over een heel breed gamma aan funderingstechnieken en ons modern machinepark in combinatie met de expertise en innovatieve drang binnen Jan De Nul Group leidt tot mooie projecten en resultaten. Nog meer dan vroeger kunnen wij onze klant een totaaloplossing op maat aanbieden! 

Als deel van Jan De Nul Group was Soetaert bijvoorbeeld mee verantwoordelijk voor de bouw van een nieuwe kade voor de PSA Terminal in PanamaOm zowel kwalitatief hoogstaander, als kost- en tijds-efficiĆ«nter te werk te gaan, bedacht Jan De Nul Group een innovatieve methode. De nieuwe kade, die haaks op de bestaande kwam te staan, werd grotendeels in een droge bouwput gebouwd! Tot 23 meter onder de zeespiegel.  Een dijk als afscherming van het Panama Kanaal en de Stille Oceaan maakte dit mogelijk.  Vijf rijen funderingspalen ondersteunen de nieuwe containerkaai. De uitvoering van de palen was geen sinecure dankzij de heterogene ondergrond. Maar, onze eigen expertise in funderingen kon de heel hoge moeilijkheidsgraad en complexiteit van dit project de baas! Bovenop deze palen werden over een breedte van 35 meter grote betonnen prefabelementen geplaatst. Jan De Nul Group startte een eigen prefab productie op, waar elementen tot bijna 60 ton gefabriceerd en getransporteerd werden naar hun definitieve locatie. Tenslotte werd het dek afgewerkt met terplaatse gestort gewapend beton, inclusief railsysteem voor de containerkranen en alle kaai-toebehoren. Met ons eigen grondwerkmaterieel werd, droog, meer dan 2 miljoen m3 uitgegraven. Eens de bouwput onder water, werd nog eens zoveel door Jan De Nul Group weggebaggerd.  

Ook voor de grootste sluis ter wereld, voor de enorme Kieldrechtsluis in Antwerpen boorden we alle mogelijke technieken voor funderings- en heiwerken aan. Een sluis vol superlatieven: klaar voor de toekomst. Net als wij!

Soetaert is bouwen op stevige fundamenten!