Uitbreiding parking ’t Zand en heraanleg Albertpark te Brugge

In opdracht van Interparking wordt de bestaande centrumparking ’t Zand in Brugge uitgebreid. Er komt tussen het Concertgebouw en het standbeeld van Koning Albert I een ondergrondse parking op drie niveaus, goed voor 635 nieuwe parkeerplaatsen. Eens de parking is afgewerkt, krijgt het Albertpark ook een nieuwe aanleg. De bedoeling is om dit project in het voorjaar van 2022 te voltooien.

Als onderaannemer van CIT Blaton voert Soetaert alle funderingswerken uit. In eerste instantie zetten we de contouren uit met diepwanden. De grote uitdaging was om deze klus in drie maanden te klaren. Na het uitgraven en de afwerking van de parking zullen de wanden zichtbaar blijven. Daarom deden we er alles aan om de wanden, kwalitatief zo goed mogelijk uit te voeren. Van half september tot Kerstmis is er in totaal 7000 m³ beton gestort over een lengte van 500 meter. Concreet gaat het om 66 diepwandpanelen met een dikte van 60 cm. Het grootste paneel is ongeveer 10 meter lang en werd tot op een diepte van 25 meter uitgevoerd. Voor de realisatie van deze speciale diepwandtechniek konden we rekenen op een 15-koppig team onder leiding van projectleider Nicolas Decoster en werfleider Jelle Mortreu. Qua materieel werden twee kabelkranen ingezet, namelijk een Liebherr HS8130 en een Liebherr HS895, elk met een diepwandgrijper van 11 meter hoog.

Begin januari gaat aansluitend een andere Soetaert-ploeg van start om deze diepwanden te verankeren. De put wordt in twee fasen 10 meter diep uitgegraven en wij zullen 239 strengenankers voorzien.