MV-palen

Pionier in de Benelux!

Sinds kort heeft Soiltech een nieuwe verankeringstechniek in zijn gamma: de Müller Verpress Palen, of MV-palen. Deze palen kunnen een grote treksterkte opnemen. Het zijn stalen profielen die onder helling in de grond worden geheid.  Tijdens het heien wordt aan de punt, via twee leidingen, grout (cement met water) geïnjecteerd.

Omdat Soiltech specialist is in zowel heiwerken als groutinjectiewerken, was het maar een kleine stap om ook deze MV-palen uit te voeren. Vernieuwend bij deze techniek is het gebruik van een vrijhangende makelaar. Het is de eerste maal dat die wordt toegepast voor het uitvoeren van MV-palen in de Benelux.

Deze werkwijze heeft het belangrijke voordeel dat alle mogelijke hellingen kunnen worden uitgevoerd en dat de positie van de kabelkraan ten opzichte van de toekomstige kademuur quasi onbeperkt is. En dus zeker in het voordeel van de uitvoering is!

Dankzij de inzet van zware hijskranen uit het materieelpark van moederbedrijf Jan De Nul Group, kon deze techniek op een recordtijd succesvol opgestart worden.

MV-palen1.35 MB