Soetaert
Combiwanden
Damplanken
MV-palen
Antwerpen

Kanaaldok B2 bis

Zwaarste kademuur ooit in Belgiƫ!

Ter hoogte van het Kanaaldok B2, maar deze keer aan de andere kant, bouwt de THV Soetaert-Jan De Nul opnieuw een kademuur van 800 meter die geschikt is voor een waterdiepte tot 18 meter. Deze zal de bestaande kademuur met een huidige diepgang van 6 meter vervangen, zodat de terminal in de toekomst grotere zeeschepen kan ontvangen.

Jan De Nul staat in voor de grond-en betonwerken. Soetaert voor de funderingen. We bouwen een combiwand vanop het land. 270 buispalen met een diameter van 2,2 m, een lengte van 28 m en een gewicht van 30 ton elk werden in de grond geheid. Daartussen plaatsten we evenveel damplanken. Maar, zo een diepe kademuur vroeg om een nieuwe stevige verankering. Daarom investeerden we in het uitvoeren van MV-palen. Meer nog, we gingen de uitdaging aan om de langste MV-paal ooit in Belgiƫ aan te brengen met behulp van een vrijhangende makelaar. Een unicum! Hiervoor werd de LR1600, de zwaarste kabelkraan van Jan De Nul ingeschakeld.

Het resultaat, een indrukwekkende nieuwe verankeringstechniek, is een mooi staaltje van synergie tussen Soetaert en de ondersteunende diensten van ons moederbedrijf, Jan De Nul Group.

Damplanken
Combiwanden
MV-palen