Grondverdringende schroefpalen

___

Deze trillingsvrije paalfunderingstechniek zorgt ervoor dat er geen grond wordt opgeboord. Bij deze paalfunderingstechniek, schroeven we een buis met boorkop de grond in. Dankzij de schroefvormige as van de buis, wordt de grond daarbij zijdelings verdrongen. Onderaan is de boorbuis afgesloten met een verloren boorpunt. Zo kan er geen water, grond of slijk in de buis dringen.

Zodra de buis de juiste diepte in de grond heeft bereikt, kunnen we de wapening plaatsen. Vervolgens vullen we de boorbuis met beton, om ze daarna de bodem uit te draaien. Tijdens het uitdraaien, vullen we beton bij zodat de druk steeds voldoende hoog blijft. Indien nodig, plaatsen we nadien bijkomende kopwapening in het verse beton.

Soetaert zet in op het zware werk

Soetaert specialiseert sinds 2019 in grondverdringende schroefpalen. Intussen zijn we permanent met meerdere machines aan de slag om deze paalfunderingen te realiseren. Dankzij onze zware boormachines, behoren vooral zware schroefpalen tot ons takenpakket. Intussen hebben we meerdere machines van verschillende groottes die we kunnen inzetten om deze techniek toe te passen.

Eigenschappen:

  • Nauwelijks grondafvoer
  • Ontwikkeling van hoge draagvermogens dankzij relatief kleine paaldiameters
  • Trillingsvrije en geluidsarme uitvoering
  • Wapening over de hele lengte van de paal mogelijk

Toepassing:

Grondverdringende schroefpalen kunnen perfect gerealiseerd worden in stedelijke omgevingen en op industriƫle projecten, en dat in alle bodemprofielen.